In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Hierop hebben wij als bestuur besloten onze verantwoording te nemen en ons te confirmeren aan het regeringsbeleid. Dit om te voorkomen dat we met een grote groep bij elkaar zitten en elkaar mogelijkerwijs kunnen aansteken. We blijven de ontwikkelingen volgen en nemen hierin de adviezen van het RIVM, de GGD, het NRR en het Oranje Kruis mee.

Dit houdt in dat de jaarlijkse NLdoet van aanstaande zaterdag 14 maart 2020 wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum later in het jaar.

Alhoewel onze bijeenkomsten nooit uit meer dan 100 personen bestaan, hebben we als bestuur vandaag ook besloten om alle lessen als ook de Algemene Ledenvergadering te annuleren, dus dit geldt zowel voor de Herhalingslessen. We hebben dit besluit genomen omdat de aard van onze (EHBO) lessen toch met zich mee brengt dat mensen elkaar aan moeten raken om bepaalde handelingen te oefenen, en dit staat natuurlijk haaks op het advies van de overheid om geen handen meer te schudden. Wij willen onze leden dan ook geen enkel risico laten lopen. De gemiste herhalingsles hoeft niet ingehaald te worden vanwege overmacht. De Algemene Ledenvergadering zal op een later tijdstip in het jaar worden gehouden. Hierover zal door ons nog worden gecommuniceerd. Wij vragen uw begrip voor deze situatie.

Momenteel zien we steeds meer mensen uitvallen door de “gewone” griep en andere ziekten. We willen we u uitdrukkelijk vragen om ons niet te bezoeken wanneer u niest, hoest of koorts heeft. Meldt u dan af bij ons secretariaat info@ehbo-spijkenisse.nl

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
https://www.reanimatieraad.nl/news
https://www.hetoranjekruis.nl/nieuws/2020/03/richtlijnen-bestrijding-coronavirus/